TENTOONSTELLINGEN

Het museum beschikt over een vaste collectie, waarvan een groot deel geëxposeerd wordt. Dit materiaal wordt regelmatig gewisseld met in het depot opgeslagen materiaal.

Daarnaast richt het museum drie maal per jaar een zogenaamde wisseltentoonstelling in. Specialistische exposities, waarvan de inhoud gelieerd is aan die van de vaste collectie. Met deze specialistische wisseltentoonstellingen bieden wij ook verzamelaars de gelegenheid om hun materiaal in de door ons daarvoor beschikbaar gestelde vitrinekasten tentoon te stellen.

WISSELTENTOONSTELLING DE EERSTE WERELDOORLOG, DE STRIJD IN HET WESTEN

VANAF 21 SEPTEMBER 2016

 

Vanaf woensdag 21 september is de wisselexpositie "De Eerste Wereldoorlog, de strijd in het Westen" in het museum te zien. Het gaat om een kleine tentoonstelling, waarin aan de hand van authentieke tijdsdokumenten, zoals ansichtkaarten, affiches, poststukken, stafkaarten en voorwerpen een beeld wordt geschetst van de strijd in België en Noord-Frankrijk.

 

THEMA EXPOSITIE KONINKLIJKE MARINE

De thema-expositie "Koninklijke marine" poogt een inzicht te geven in de uniformering van de militairen van dit krijgsmachtdeel door de jaren heen en onder de verschillende omstandigheden die voorkwamen en voorkomen.

Lees meer

Museum Militaire Traditie

Van Rijckevorselstraat 2
3972 ER Driebergen

neem contact op

Telefoon: 0343-517588
info@museummilitairetraditie.nl