SCHENKINGEN ZIJN WELKOM

Huisvlijt

Ons museum bezit een groot aantal uniformen, uitrustingstukken, dokumenten en wapens vanaf de Slag bij Waterloo in 1815. Toch stellen wij het nog steeds op prijs, als mensen, bijvoorbeeld nabestaanden van gewezen militairen, bereid zijn ons museum met een schenking te bevoordelen. Het museum wil graag met die mensen in contact komen. Geschikte spullen krijgen een plaats in onze expositieruimtes. Bezoek ons museum en contacteer onze museumconservator.  Meer informatie? Bel ons museum 0343-517588 of de heer Stan Klijnhout 0633745554.

KONINGSDAG 2017 IN EN ROND HET MUSEUM

Op 27 april aanstaande is het weer Koningsdag. Ook in en rond Museum Militaire Traditie zullen de nodige activiteiten worden georganiseerd. Het museum is de gehele dag open. Bezoekers betalen op Koningsdag traditiegetrouw het gereduceerde tarief van 1 euro per persoon. Op de oprit van het museum wordt een originele BMW-motor van de Koninklijke Marechausse geplaatst, waarop belangstellenden, kinderen en volwassenen kunnen plaats nemen en zich kunnen laten fotograferen. Vóór het museum is een kraam ingericht met informatie over het museum en overtollige defensiespullen en boeken die voor een klein bedrag van de hand worden gedaan. Een aantal bestuursleden en vrijwilligers is aanwezig om een en ander in goede banen te leiden.

BESTUUR GAAT ZICH KOMEND JAAR RICHTEN OP VASTE COLLECTIE

"OPSCHONEN" VASTE COLLECTIE

De komende maanden gaan bestuur en vrijwilligers zich richten op het nog beter toegankelijk maken van de vaste collectie. Er komt meer lijn in wat er tentoongesteld wordt, de informatie bij het tentoongestelde wordt verbeterd. Bezoekers van diverse leeftijden zullen straks hun weg door ons museum gemakkelijker kunnen vinden.