SCHENKINGEN ZIJN WELKOM

Huisvlijt

Ons museum bezit een groot aantal uniformen, uitrustingstukken, dokumenten en wapens vanaf de Slag bij Waterloo in 1815. Toch stellen wij het nog steeds op prijs, als mensen, bijvoorbeeld nabestaanden van gewezen militairen, bereid zijn ons museum met een schenking te bevoordelen. Het museum wil graag met die mensen in contact komen. Geschikte spullen krijgen een plaats in onze expositieruimtes. Bezoek ons museum en contacteer onze museumconservator.  Meer informatie? Bel ons museum 0343-517588 of de heer Stan Klijnhout 0633745554.

"MILITAIRE MUZIKANTEN" NIEUW ONDERDEEL VASTE COLLECTIE

Op 27 januari 2018 is er een nieuw deel van onze vaste tentoonstelling opgestart. Het thema is "Militaire Muzikanten". De expositie is geopend door de voorzitter van de International Military Music Society Afdeling Nederland (IMMS), de Commodore b.d. Drs. G. M. Bergsma.

BESTUUR GAAT ZICH OOK KOMEND JAAR RICHTEN OP VASTE COLLECTIE

"OPSCHONEN" VASTE COLLECTIE

Ook de komende maanden gaan bestuur en vrijwilligers zich richten op het nog beter toegankelijk maken van de vaste collectie. Er komt steeds meer lijn in wat er tentoongesteld wordt, de informatie bij het tentoongestelde is voor een deel al verbeterd. De Marechausseehoek is in dat opzicht bijna gereed. Bezoekers van diverse leeftijden zullen straks hun weg door ons museum gemakkelijker kunnen vinden. Daarnaast willen we proberen ook in 2018 weer twee nieuwe wisseltentoonstellingen te organiseren. De eerste is op 27 januari van start en behandelt het thema "Militaire Muzikanten". Deze tentoonstelling zal onderdeel worden van de vaste collectie. De tweede hopen we in april-mei in te richten. Thema van deze expositie is "Hagers". Informatie hierover volgt.